Taller sobre la gestió de la frustració

13/03/2024 | FASI, General

Avui, el SAIF, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, s’ha portat a terme un taller centrat en la gestió de la frustració. Els pares i mares assistents han tingut l’oportunitat de reflexionar a fons sobre la naturalesa de la frustració, tant en els infants com en els mateixos adults.

Durant la sessió, s’ha explorat en profunditat com la frustració pot generar una àmplia gamma de sentiments i com afrontar aquesta emoció complexa de manera saludable. L’objectiu central ha estat proporcionar eines i estratègies per a tolerar la frustració i, al mateix temps, comprendre la seva funció vital en el creixement personal.

Mitjançant el diàleg i les dinàmiques proposades, s’han abordat temes compartits entre les persones assistents com la figura del referent, les exigències, el desànim, la confiança, la culpa i la motivació. També, s’han ensenyat eines per fomentar l’autoconeixement crític dels infants i com conviure amb els seus espais en les diferents etapes de l’adolescència.

El taller ha resultat molt enriquidor, ja que han après noves eines per fer front aquesta frustració, fomentant un creixement emocional saludable tant per ells i elles com pels infants.