Primera sessió de la formació interna per a professionals

28/06/2024 | Cases d'Infants, FASI, Formació Professionals, Infància i Família

Aquest dijous 27 de juny, FASI i Infància i Família hem iniciat un curs de formació interna. Impartit per les mateixes professionals de la casa, la formació té com a objectiu proporcionar als nostres equips una bona base teòrica, conceptual i pràctica en la teoria sistèmica, d’attachament i trauma, adaptat a l’acció psicoeducativa que desenvolupem en cadascun dels nostres serveis.


Mercè Milà, psicòloga de la Casa d’Infants de La Selva, va abordar els marcs teòrics del vincle i l’aferrament. Temes claus per entendre les dinàmiques emocionals i les relacions afectives que es desenvolupen entre infants i adults, especialment en entorns de suport i cura. La Mercè va desmentir i rebatre mites sobre la cura d’infants i va destacar la importància del vincle segur.


Les treballadores van participar activament en la sessió, que es va seguir de manera presencial i online, compartint experiències i discutint casos pràctics que van enriquir el debat i van proporcionar una comprensió més profunda del tema.


Molt contentes d’aquesta primera sessió de la formació, que representa el nostre compromís amb la qualitat i efectivitat de com atenem les famílies i infàncies. Continuem treballant per trobar maneres de proporcionar als nostres equips propostes formatives actualitzades amb una bona base conceptual i pràctica.