Dilluns 10 de febrer vam celebrar l’acte “Interseccionalitat de trinxera: reflexions antropològiques en la intervenció social” al Hub Social de Barcelona, un espai que va reunir més de 40 persones de manera presencial i moltes d’altres que ens van seguir en directe a través de YouTube.
Aquesta jornada va ser l’espai per compartir els resultats de la recerca que hem dut a terme durant l’últim any a les Cases d’Infants, amb l’objectiu de seguir incorporant la perspectiva interseccional a la nostra pràctica quotidiana. De la mà de l’Alzira Cortacans Rotger, antropòloga encarregada de l’estudi, vam reflexionar sobre els reptes que ens trobem en la intervenció social i com la mirada interseccional pot enriquir la nostra manera d’acompanyar infàncies, adolescències i famílies.
Aquest projecte d’antropologia aplicada ha consistit en un treball de camp intens a les Cases d’Infants de la nostra fundació. L’objectiu principal ha sigut apropar la perspectiva interseccional a l’equip, comprovar si la treballen i adonar-se de com elles mateixes estan també interseccionades per diferents eixos, per tal de dissenyar conjuntament propostes que ajudin a incorporar aquesta mirada en l’estructura dels serveis de FASI.
Ha estat un any ple d’aprenentatges que ens ha permès identificar noves eines per millorar la nostra intervenció. Podeu llegir el manifest de l’acte aquí.
Els pròxims dies publicarem l’informe oficial de l’estudi, que recollirà en detall les conclusions i propostes sorgides d’aquesta recerca.
Des de Fundació FASI, volem agrair a totes la participació, l’interès i les reflexions compartides. Aquestes jornades ens recorden la importància de pensar juntes per créixer com a professionals i, sobretot, per millorar la nostra intervenció.




