Cicle de Xerrades sobre Pressió Estètica i l’Adolescència al SAIF 

28/05/2024 | FASI

Dilluns 27, el Servei d’Atenció a la Infància i la Família (SAIF) va acollir la segona sessió del cicle de xerrades “Pressió estètica i l’adolescència“. Aquestes trobades, organitzades i dirigides per l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia, tenen com a objectiu abordar les conseqüències de la pressió estètica en les joves i proporcionar eines per detectar i tractar els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA). La família té un paper clau en el pronòstic de recuperació, per això és important que aquesta disposi dels coneixements, eines i suports adequats per poder acompanyar durant tot el procés. 

Anna Figuer, psicòloga especialitzada en TCA, és l’encarregada de dirigir aquest cicle de xerrades. Aquest dimarts, vam tenir l’oportunitat d’aprofundir en la comprensió de l’anorèxia, la bulímia i la vigorèxia, d’entre altres, desmuntant els tabús que les envolten i comprenent més en profunditat que les diferencia. Seguint la línia de la primera sessió, hem continuat parlant dels estereotips de bellesa femenina i masculina, així com la influència de la pressió social i l’impacte de les xarxes en el desenvolupament dels TCA. 

Un dels punts claus de la sessió va ser la identificació dels senyals d’alerta que poden indicar la presència d’un TCA, així com els factors de risc. La professional, amb anys d’experiència, destacava la importància de la detecció precoç per facilitar una intervenció efectiva. 

Durant la tarda, es va crear un espai de debat molt enriquidor on les famílies assistents van poder compartir les seves preocupacions i experiències personals. Que les famílies disposin d’eines i suport és vital per acompanyar de manera més efectiva en el procés de recuperació d’un TCA. 

El cicle de xerrades sobre la pressió estètica en l’adolescència continua amb l’objectiu de seguir oferint un espai de reflexió i aprenentatge per a totes les famílies interessades. La tercera sessió és l’11 de juny i en aquesta es parlarà de la prevenció de trastorns de conducta, s’oferiran eines d’acompanyament i com s’ha d’actuar si es donés un possible cas.  

Si vols assistir encara ets a temps d’inscriure’t al següent enllaç: https://guia.barcelona.cat/es/detall/pressio-estetica-i-adolescencia-que-es-com-afecta-les-adolescents-i-com-es-pot-acompanyar_99400732304.html